Want to share this Foto on another web-site or blog?

Paste one of the following lines in to your site, blog or profile page..

Script:

HTML (for myspace, bebo etc):

BBCode (for message boards/forums):
[ View the Fotopage entry | View the complete Fotopage ]


periuk pressure cooker..tgh masak air soya
Mail this Foto to a friend
Search BoardTracker for..
periuk pressure



< Previous

Next >
[ View the Fotopage entry | View the complete Fotopage ]


Saturday, 16-Sep-2006 17:31
Cooking Demo by Buffalo
arini kak liza dijemput untuk menghadiri cooking demo dirumah kawan kak liza bernama Hajjah Wan Kasmawati..
Cookig demo ini dikendalikan oleh cooking product jenama Buffalo yg mana ada mengeluarkan multi grinder, periuk smart-cooker, pressure cooker pot, induction cooker, perfect cooker [kuali]
info mengenai produk ini ada dalam majalah RASA September 2006 [JUADAH RAMADAN]

untuk arini coking demo telah memasak nasidagang, gulai ayam dan pulut kuning dalam smart-cooker dan juga mengisar kacang soya untuk membuat tau fu faa..
hasilnya nasi dagang..ayam dan juga puut kuning kira bagus jugak..cepat dan senang
sedap tu.mmg takleh lawan cara tradisional masak pulut dan nasi dagang..
ayam tu mg sedap..lembut sekali..

manakala tau fu fa..aduhhhh.mmg sedap..halus mulus saja texturenya..bila nak makan tu nampak tau fu faa tu berdangdut sakan laaaa.. LOL


ni yg teruja nak membeli..tapi bila kenangkan rege tu..mahu terloncat laaa...
lainla kalau nak wat bisneh...

selesai cooking demo tuan rumah Hajjah Wan Kasmawati telah menjamu laksa dan puding coklat..



disamping tu kami mendapat rasa masakan yg telah dibuat menggunakan produk buffalo tu..


syikin widaad98@yahoo.com ~~ salam..laksa tu tuan rumah tempah dari orang..kalau nak resepi mee laksa kakliza mmg pernah buat..nanti kakliza tuliskan..hanya tepung beras dibancuhkan dengan air panas dan gunakan acuan maruku untuk menghasilkan juraian laksa tu..kena tunggu kakliza balik Kedah dan beli acuan maruku tu...
rossya ~~ yes..taufu faa tu mmg hasil mesin yg ditunjukkan..dan dimasak dlam pressure cooker produk buffalo juga..pastu dicampurkan dengan acid buah-buahan dan sejukkan..mmg tak was-was la...
MUZA ~~ w'salam..mmg regenya..adehhhh.. :-D ..mesin soya tu RM1070.00
MamaFaMi ~~ apa yg buat-buat tak nampak tu..mesin atau kueh2nya.. $-)
Krayolan ~ puding coklat tu mmg tuan rumah yg buat..nanti kakliza buat edisi siasat resepi tu ..anyway kakliza ada gak puding coklat versi hanieiza...hehehhehehe.... LOL
zakiah zainudin zakiahzainudin@yahoo.com ~~ SELAMAT BERPUASA juga buat zakiah n famili yg diperantauan...InsyaAllahkita akan dapat keberkatan dibulan mulia ini..
~izza@putrajaya~ ~~ SELAMAT BERPUASA juga buat izza n famili...mmg sedap..nak-nak pulak kalau sejuk..
dilla ~~ memang halus mulus betui..anyway mesin soya ni ada kain tapis air soya tu.. mmg teruja laaa... :->
selampit ~~ kakliza x tahu resepi tuan rumah tu..tapi nanti akan kkliza tuliskan..InsyaAllah..
nabialishad ~~ mmg lah..kakliza pun tersangatlah terpikat ngan mesn soya tuuuu..
syikin widaad98@yahoo.com ~~ InsyaAllah akan kakliza tuliskan..






© Pidgin Technologies Ltd. 2014.