Want to share this Foto on another web-site or blog?

Paste one of the following lines in to your site, blog or profile page..

Script:

HTML (for myspace, bebo etc):

BBCode (for message boards/forums):
[ View the Fotopage entry | View the complete Fotopage ]


hidangan pengantin
Mail this Foto to a friend
Search BoardTracker for..
hidangan pengantin
[ View the Fotopage entry | View the complete Fotopage ]


Friday, 22-Jun-2007 11:45
Shooting majalah JELITA
lama kakliza tak updates fp kakliza.. :-D
aceli kakliza dapat tawaran untuk shooting masakan hidangan pengantin untuk majalah dan juga siaran TV baru-baru ni...

kakliza telah sediakan 9 masakan hidangan pengantin untuk majalah..




















kakliza agak begitu risau takut bila sampai masa nak shooting tu kakliza tak dapat siapkan masakan yg dijanjikan..
oleh sebab tu kakliza terpaksa sediakan bahan masakan terlebih awal..
bermula dari Kerteh kakliza siapkan serba sedikit dari segi bahan dan perkakasan yg sesuai dengan kehendak pihak majalah dan juga TV...

kakliza pergi ke KL pada Selasa lalu bersama asben dan anak kecil kakliza..
kebetulan asben kakliza pun meeting kat KL...
pada mulanya kakliza tinggal di hotel tapi kemudian kakliza telah menetap dirumah kawan baik kakliza Nonie di Setiawanga..
disamping itu kawan kkliza [Zai] dari Kerteh pun ikut sama kakliza pergi umah Nonie..
ini adalah kerana kakliza akan membuat shooting majalah tu kat umah dia...

pada hari Khamis lagi kakliza telah sediakan bahan basah..
malamnya kakliza siapkan puding..kek..dan satu dua masakan..

Jumaat jam 11 pagi cameraman dan juga penyelaras masakan majalah tu telah sampai kerumah Nonie untuk membuat shooting....
kakliza bernasib baik kerana disamping Nonie pandai menolong kakliza dalam perhiasan makanan..
kakliza ada juga 'make-up artis' yg sudi menolong kakliza ....
mereka adalah Zai dan Shida...tapi depa bukanlah mekap kakliza..sebaliknya mekap makanan... LOL LOL
macam lipas kudung kami berempat menghiaskan makanan tu mengikut kehendak cameraman tu..

akhirnya semuanya berjalan dengan lancar..tapi at the end of the day..kakliza penat gilerrrrrrrrr...... :P :P :P

nanti kakliza citer pulak kisah shooting TV.. :->

CELOTEH KAK LIZA....

1. chendana ~~ saprah songkat tu kak Nonie punya..mmg berbaloi penat..lepas tu acara bebas...makan kenduriiii...... LOL LOL
2. MUZA ~~ mmg betui...kkliza amat serono kerana ada 3 sukarelawan 'make-up artis' tu..kalau tak harus ketaq kepala lutut...lepas ni kkliza maybe akan shooting lagi..akan kkliza beritahu kelak.. 8-)
3. attyra ~~ resepi akan kuar dalam majalah ..nanti kkliza akan beritahu bila dah kompem keluaran bila...
4. Shasha Leeds Uk nikshasha@gmail.com ~~ rasanya tak kot sebab depa ni mmg kerja dok amik gambo makanan... :-D
5. sal,taman aman ~~ TQ..tapi ada lagi makanan orang lain lebih menyelerakan.... :->
6. ina mat anah ~~ TQ...nanti len kali liza masakkan untuk U pulak yer...
7. MamaFaMi ~~ TQ dear..mmg teramat berterimakasih pada the 3 'make-up artist' tu..
8. tok selampit ~~ alahai..dah abis laaaa... $-)
9. kkk ~~ TQ..
10. masihjelita ~~ TQ.gambar tu akan kuar kat JELITA..[cam tahu jer nama nak sama tu... LOL LOL ]
11. ida isk ~~ mana ada fofular...InsyaAllah kakliza tak lufa pada fotopages.. LOL LOL
12. Shida Aziz ~~ Shida juga buatkan majlis lebih hapening...nanti kakliza edit perkataan editor tu.. kakliza tunggu laporan shooting Shida pulak.. :P
13. cek de sam ~~ TQ..tapi kakliza rasa macam tak menarik jer dibandingkan dengan persembahan chef2 hotel nun... :->
14.Penyulawa ~~ tapi nasi tu adik kkliza cakap..macam nasi ribut topan...nampaknya kita tak der jodoh nak bertemu kali ni..apa kata shooting akan datang Anim mai tolong jadi "make-u artist" pulak... maybe mid-july ni... :-D ..sure lagi kecuh..ribut dari ever... LOL LOL
15. kamariah kamarudin ~~ TQ..kak liza teringin nak jamu kawan2 siber tapi masing2 kerja dan bizi laa...
16. mak afifah nonie_teja@yahoo.com ~~ kakliza rasa ada orang lain lebih talented dari kakliza...kalau nak awetkan makanan tu..alahai..nanti teringat pulak malam2..baik kita makan cukup2...:-D :-D
17. syienma ~~ hehhee.. :->
18. Andaman Adreen ~~ kalau nak masukkan lagu kena cari lagu MIDI dalam laman web dan kena p kat setting > profile > Tag ..tuliskan gini.. <bgsound src="http://URL LAGU" loop=100></bgsound>
19. Lees ~~ terimakasih...mailah ajdi neber..mmg syuk sebab kalau buat cubaan masak ada tukang test... :->
20. madzli and famili ~~ hehehe..kalau u all dekat mmg kkliza panggil makan... :-> :->
21. iNaa ~~ kakliza shooting majalah JELITA..keluargan Ogos 2007
22. Ana ~~ TQ...mmg hapening..tambah gan gelagat 3 make-up artist tu...tak habis2 gelak ketawa.. LOL LOL
23. lynnhassan ~~ shooting TV tu untuk siaran RTM2..nanti kakliza beritahu siarannya bila sebab buat masa ni siaran tu belum mula lagi kat TV...
24. lina@alma ~~ TQ...mungkin hobi masak kot... kebetulan semua [termasuk adik2 siber] beri semangat pada kakliza..
25. MaDiHa ~~ TQ..kalau masuk bertanding..belum tentu menang ..banyak lagi persembahan orang lain cantik... :-D
26. Real Scifi realscifi@yahoo.com.my ~~ TQ.. :-D
27. zana @ ros ~~ TQ.. rasanya rancangan RENGKAS PAGI..RTM2..
28. mama4sya ~~ TQ..ehhh..jangan panggil chef liza..sebab dah ada pun nama chef Liza tu..nnanti marah dia pulak...
29. happybuying ~~ TQ.. :-D
30. snowy ~~ yes..JELITA bulan depan..Ogos rasanya..
31. rinnchan ~~ TQ..sudah tentu kkliza akan snap gambo muka depan dan war-warkan pada adik sekelian...
32. AN ~~ TQ..kkaliza pun selalunya beli JELITA keluaran khas jer.. :-D
33. marlin ~~ TQ..sudh tentu kkliza akan cakap..rasanya majalan Ogos 2007..
34. zura zura1827@yahoo.com ~~ hehehe..JELITA Ogos 2007...
35. jajagurlz ~~ jaja pun pandai gak masak...saja jer nak wat terliur masakan kkliza...
36. safarina safiaha@mail.mara.gov.my ~~ jangan-jangan mmg tak makan algi kot... :-D
37. unnamed ~~ TQ..nanti kakliza akan beritahu kat fp bila siaran Tv tu..raanya waktu pagi la..masa opis...
38. cendawan ~~ mmg ada resepi tu kat sini..tapi elok beli JELITA sebab gambar depa lagi cantik..n gambar kakliza pun ada...hehhehe..malunya..nak gunakan resepi kakliza sebagai hidangan pengantin...no hal punya
39. suebalqis ~~ TQ..semoga doa sue akan jadi kenyataan....aminnn...
40. ummihakimi aka ijan ~~ TQ..resepi kek tu ada dalam fp ni..
41. azinazri miranda_plumpgirl@yahoo.com ~~ TQ...JELITA Ogos 2007 nanti...
42. mamazieza ~~ mmg kakliza agak sibuk...apa salahnya mama pun menyibuk gak...tapi kakliza dok ingat gak kat mama..al-maklumlaa kawan minta pandangan sokmo...
43. zarah zrh03iiu@yahoo.com ~~TQ... :-D
44. umi-kal nasution ~~ rasanya JELITA Ogos 2007 nanti...
45. Sabrina ~~ TQ.. :-> bukan buku masakan tapi hanya resepi dalam Jelita Ogos 2007..
46. Sophia sireanu@telusplanet.net ~~ TQ... :-D the recipes will b in the magazine soon..
47. sahar+zabar=wani&mimi ~~ TQ..
48. Andaman Adreen ~~ hehhee.. nanti boleh masak sendiri bila beli majalah tu..
49. liza norlizaderahman@yahoo.com ~~ hehhehe.. :-D nama kita betui2 sama laa... kalau nak pandai masak kena selalu masak [praktis make perfek]..nak amik try masak ngan resepi kakliza..no hal..silakan... :-D
50. diba ~~ :-D :-D
51. krayolan ~~ TQ..jom mai Kerteh Library 14/7 ni..kkliza buat demo masakan bersama wakil rakyat.. :->
52. ramlah ramlah_widad@yahoo.com.my ~~ TQ..hehhehe.. :-D
53. Sayasha mekshap@yahoo.com ~~ TQ... :-D
54. Mar mariani_mohd@yahoo.com ~~ TQ.. :->
55. maklang maklang_06@yahoo.com ~~ TQ... :-D
56. Acik ~~ boleh apa salahnya..

© Pidgin Technologies Ltd. 2008.